top of page

Söğüt’te Lezzet Durakları

Güncelleme tarihi: 11 Tem 2021

Söğüt kuşkusuz bir lezzet durağıdır. Bu yazıda size keyif aldığımız restaurantlardan bir derleme yaptık. Minimalist Bir Yer misafirleri için gerekli rezervasyon ve transfer organizasyonlarını da yapıyoruz.


Bölgenin şüphesiz en merak uyandıran ve en ünlü restoranı Manzara Söğüt. Saranda tepesine konumlanmış olan Manzara Restaurant’ın adı üstünde nefes kesici bir manzara eşliğinde leziz yemekler ve seçkin bir içki menüsü bulunuyor. Uzun süre önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Denizden veya karadan transfer servisi mevcut.


Söğüt Kızılyer Sahili’nde ve Minimalist Bir Yer evlerinin bazılarına ortalama 150-200 metre uzaklığında olan 2 Deniz Restaurant keyifle gittiğimiz ve önerdiğimiz işletmelerden. Bizi bizden alan deneysel deniz mahsullü ara sıcaklar ve önü açık bir iskele… Ünlü Ahtapotçu Mehmet Usta’nın kızı ve eşi tarafından işletilen işletmede lezzetler nesilden nesile aktarılmakla kalınmayarak geliştirilerek sofralara sunuluyor.


1200 yıllık bir çınar ağacının altında yaz ortasında bile tatlı tatlı bir esinti olur Palamut Restaurant’ta. Tepelerin ardından gün turuncunun en derininden batar. Et ürünlerini deneyimlemenizi ve balık çorbasının tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Aile işletmesi olduğundan samimi bir atmosferle karşılaşacaksınız. Minimalist Bir Yer için paket servisleri de mevcut.


Kızılyer’in en geniş iskelesine sahip olan Octopus Restaurant, 1985’ten bu yana misafir ağırlıyor. Minimalist Bir Yer evlerinden bazılarının 150-200 metrelik yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Deniz mahsullerini farklı usullerle sunmasıyla ünlü restoran denizden de karadan da misafir ağırlıyor. Rezervasyon ile ziyaret etmenizi öneririz.


Sabit Kaptan’ın ahtapotunu yemeden Söğüt’ten ayrılmamanız şiddetle önerilir. Biraz salaş ve samimi bir işletme olan Captain’s Table’da iskele bulunuyor. Minimalist Bir Yer evlerinden bazılarına 150-200 metre yürüyüş mesafesindedir.


Söğüt Köyü Cumhuriyet Mahallesi’nin en merkezi ve denize yakın bir lokasyonda seçkin deniz ürünlerini ve Türk gastronomisinin özel lezzetlerine menüsünde yer veriyor. Tekneyle yanaşarak iskelede güzel bir akşam deneyimleyebilirsiniz.





bottom of page